[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]1. Fondatorul organizației noastre, Don Lothrop continuă să redefinească pe blogul său principiile democrației autentice și să stimuleze implicarea candidaților independenților în sistemul electoral românesc.

[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]2. Am organizat la Cluj și la București o serie de conferințe legate de geopolitică, libertate și democrație. Pe canalul nostru mai puteți găsi filmulețe și o serie de animații în desășurare.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]3. Tășuleasa Social – suntem mândri să fim parteneri cu oameni curajoși, care mișcă țara promovând cultura voluntariatului și opunându-se decimării pădurilor. Don este membru în consiliul director al asociației.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]4. Procesul de digitalizare și scoatere la lumină a unei părți semnificative a fotografiei de presă clujene din perioada comunistă cunoscută sub numele de Arhiva Minerva. Acestă felie de istorie care nu trebuie uitată. În curând ea va fi făcută publică și pusă ‘la liber’ la dispoziția celor interesați.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]6. Finanțarea unui proiect de cercetare aplicată al Centrului pentru studiul democrației. Raportul poate fi studiat aici.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]7. Finanțarea unui amplu raport CEPA (Center for European Policy Analysis).
[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]8. Don este invitat periodic la conferințele Aspire, împărtășind experiența sa de investitor în Silicon Valley și încercând să inspire tânăra generație de antreprenori.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]9. Sprijim și încurajăm inițiativa Asociației VIRTVS ANTIQVA de a dezvolta o tabără-școală, care îmbină recreerea, educația și istoria.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]

10. Susținem financiar și tehnic producerea a trei documentare creative, pe care preferăm să le arătăm când vor fi gata decât să vorbim despre ele (în lucru).

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]11. În data de 21 septembrie 2015 am lansat o nouă platformă media numită PressOne.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]12. În 1 aprilie 2016 am lansat HoRa – un mare tablou de familie în care vom încerca o cartografiere a ceea ce numim Humans of Romania.
Doritorii sunt invitați să intre în hora noastră cu poveștile lor fabuloase. Scrieți-mi aici: voicu@romaniaone.org

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]13. În iulie 2016 a avut loc Măguri Challenge, proiect susținut de fundația noastră. Am reușit să strângem un total de 4000 de lei care au plecat spre http://www.emanuelhospice.org/ Detalii despre triatlon puteți găsi aici. Vă așteptăm la anul, la ediția a VI-a.

maguri[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]14. Am inițiat o serie de 10 filmulețe menite să prevină accidentele urbane de bicicletă, pornind de la cele mai banale potențiale pericole. Borduri, ganguri, uși de mașină deschise în față – toate pot deveni pericole de moarte într-un oraș supraaglomerat. Împreună putem salva vieți, so please share. https://www.youtube.com/watch?v=dFqcd2huiCo&list=PLcMNdcuKz5Wuhgns-Y1mF6ElgP4YoFwmx

werni[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]15. Am susținut ca voluntari și cu suma de 2000 de lei prima acțiune a Asociației Tășuleasa Social Cluj. Este vorba despre o împădurire la Săvădisla din data de 29 octombrie 2016. Terenul pe care s-a plantat este deținut de Parohia Reformată din Săvădisla. La apelul părintelui Balázs Attila, voluntarii au plantat 10.000 de puieți de stejar și fag pe o suprafață de 3 hectare. Imagini găsiți aici: https://www.facebook.com/tasuleasasocial/

tasu[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]16. Am fost bucurosi sa sprijinim o acțiune specială a Asociației Tășuleasa Social, cunoscută drept Camionul de Crăciun. Ea are ca scop nu doar distribuirea de cadouri sosite din Germania, ci si stimularea celor dăruiți să devină voluntari într-un eveniment de primăvară denumit Ziua Voluntarilor Mici. Peste 18.000 de cadouri au ajuns așadar la copii din județele Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj, Maramureș și Cluj.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]17. Am fost onorați să fim parteneri ai unui proiect cultural absolut unic și curajos despre care puteți citi mai multe aici: https://pressone.ro/contributori/27-de-pasi/[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]18. Asociația Momentum isi propune restaurarea unui numar considerabil de fatade astfel incat satul traditional cu cladiri datand de la sfarsitul secolului al 18-lea si inceputul secolului al 19-lea sa isi recapete imaginea de odinioara.

[/vc_column_text][vc_separator][vc_column_text]19. Un om instruit este mai valoros pentru comunitate. Mihai Eminescu Trust inițiază activități de formare profesională în diferite domenii, pentru comunitățile locale, dar și expoziții, prezentări și activități de comunicare.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]